ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΔΟΜΙΚΗ ανήκει στην  εταιρεία DODA ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.  η οποία εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ 100 – Θέση Κορυτσά, με Α.Φ.Μ 997763690 και Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η προβολή της επιχείρησής μας και των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς και η προώθηση πωλήσεων ξυλείας και προϊόντων ξύλου, υλικών που χρησιμοποιούνται στις οικοδομικές κατασκευές, μονωτικών, ειδών για τον κήπο και την βεράντα και άλλων συναφών ειδών μέσα από το διαδίκτυο.

Ηλεκτρονικό κατάστημα (E–Shop) –  Περιήγηση και οδηγίες χρήσης

Ανοίγοντας τη σελίδα E-Shop, ο χρήστης βρίσκεται στην αρχική σελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος  η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των ειδών μας.

Ανοίγοντας την κάθε μια από αυτές ο χρήστης μεταβαίνει στη σελίδα στην όποια αναλυτικά αναφέρονται τα είδη της κατηγορίας και από εκεί, πατώντας πάνω στην φωτογραφία ή στην ονομασία του είδους μεταφέρεται στη σελίδα του προϊόντος όπου περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το είδος και όπου απαιτείται, προδιαγραφές και οδηγίες χρήσης.

Εγγραφή

Για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αγορά δεν απαιτείται προηγούμενη δημιουργία λογαριασμού. Αν όμως ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί  να δημιουργήσει έναν προσωπικό λογαριασμό. Αυτό το επιτυγχάνεται με την επιλογή του πλήκτρου  «Εγγραφή/Είσοδος» σε όποιο σημείο εμφανίζεται αυτό στον ιστότοπο ή από τη σελίδα «Ο Λογαριασμός μου»  στο πάνω  μενού επιλογών στης ιστοσελίδας.

Συμπληρώνει όλα τα υποχρεωτικά πεδία (αυτά με τον αστερίσκο) και όσα από τα προαιρετικά θεωρεί ότι είναι απαραίτητα για την σωστή πληροφόρησή μας ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή του. Η εγγραφή ολοκληρώνεται  με την αποδοχή του περιεχομένου της σελίδας «Όροι και Προϋποθέσεις».

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, αποστέλλεται ειδοποίηση με ηλεκτρονικό μήνυμα (email)  για την επιτυχή εγγραφή του χρήστη ο οποίος στη συνέχεια θα κληθεί να επιβεβαιώσει την εγγραφή  χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο που θα υπάρχει σε αυτό το μήνυμα και να οριστικοποιήσει την εγγραφή του. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται για την ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και του ιδίου του συναλλασσόμενου.

Μετά από αυτό, ο χρήστης μπορεί να συνδέεται στην ιστοσελίδα μας πατώντας στο πλήκτρο «Εγγραφή/Είσοδος» σε οποιαδήποτε σελίδα ή από τη σελίδα «Ο Λογαριασμός μου»  στο πάνω  μενού επιλογών στης ιστοσελίδας, συμπληρώνοντας τα πεδία «Όνομα χρήστη» και τον «Κωδικός πρόσβασης» που καταχωρίστηκαν κατά την διαδικασία της εγγραφής του.

Ακρίβεια των προσωπικών στοιχείων του χρήστη

Επειδή τα προσωπικά στοιχειά, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχει ο χρήστης στην ιστοσελίδα μας, είναι τα μόνα στοιχεία για την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης συναλλαγής, θα πρέπει ο χρήστης να αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των στοιχείων αυτών.

Σε περίπτωση λάθους ή μεταβολής των στοιχείων του, θα πρέπει να ενημερώσετε τα αντίστοιχα πεδία μεταβαίνοντας στη σχετική σελίδα του λογαριασμού και επιλέγοντας «Επεξεργασία» από τη λίστα επιλογών που αναπτύσσεται  όταν ο κέρσορας τοποθετηθεί στο το όνομα χρήστη, πάνω δεξιά στην οθόνης.

Η επιχείρησή μας δεν έχει καμμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποια από τις συμβατικές του υποχρεώσεις δεν εκπληρωθεί σωστά λόγω λανθασμένης καταχώρισης των στοιχείων των στοιχείων του συναλλασσόμενου.

Πραγματοποίηση / ολοκλήρωση αγοράς

Αφού ο χρήστης επιλέξει το είδος το οποίο επιθυμεί να παραγγείλει, το προσθέτει στο «Καλάθι αγορών». Αυτόματα, μεταβαίνει στη σελίδα «Καλάθι αγορών» όπου θα δει το είδος που έχει επιλέξει. Στη σελίδα αυτή μπορεί να αυξήσει (ή να μειώσει) την ποσότητα του είδους είτε πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο της ποσότητας είτε χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα βελάκια. Εάν μεταβάλει την ποσότητα, πατάει το πλήκτρο «Ενημέρωση καλαθιού» ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα η αξία της αγοράς.

Αν ο χρήστης επιθυμεί να συνεχίσει τις αγορές σας και να προσθέσει και άλλα είδη, επιλέγει το πλήκτρο «Συνέχεια των αγορών» και επιστρέφει στη διαδικασία των αγορών.

Ελάχιστο όριο αγορών

Ελάχιστο όριο ύψους αγορών μέσω του e-shop της ιστοσελίδας μας έχει οριστεί το ποσό των 40 €. Παραγγελίες μικρότερου ύψους δεν εκτελούνται. Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει οποτεδήποτε και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των χρηστών το ύψος του ορίου αυτού. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει ξεχωριστό όριο ως προς το ύψος ή ως προς την ποσότητα για ορισμένα είδη.

Τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας είναι τα εξής:

Συμπλήρωση διεύθυνση αποστολής

Επιλογή και συμπλήρωση της διεύθυνσης όπου θα αποσταλεί η παραγγελία η  οποία μπορεί να είναι διαφορετική από την διεύθυνση κατοικίας του συναλλασσόμενου.

Επιλογή μεθόδου παραλαβής

Σε αυτό το βήμα επιλέγεται εάν η παραγγελία θα αποσταλεί μέσω της συνεργαζόμενης εταιρίας ταχυμεταφορών (courier) που αναφέρεται στην ιστοσελίδα ή εάν θα παραληφθεί από το τις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας.

Επιλογή τρόπου πληρωμής

Επιλογή με ποιον από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής ο συναλλασσόμενος επιθυμεί να εξοφλήσει την παραγγελίας του.

Ολοκλήρωση Παραγγελίας

Αυτό είναι και το τελευταίο βήμα όπου ο χρήστης  αφού ελέγξει τα στοιχεία της παραγγελίας προβαίνει στην «Επιβεβαίωση παραγγελίας» στο κάτω μέρος της σχετικής φόρμας

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία μας αποδίδει ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενων πελατών.

Τα προσωπικά δεδομένα των συναλλασσόμενων συλλέγονται  και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την  επικοινωνία, την τιμολόγησή, την διευκόλυνση των παραδόσεων και γενικά την διαδικασία ολοκλήρωσης και εκτέλεση των παραγγελιών σας, την εξυπηρέτηση των αιτημάτων, την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων ενημέρωσης σε σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Ο συναλλασσόμενος είναι  σε θέση να έχει, οποτεδήποτε, πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα των συναλλαγών του ενώ μπορεί να αιτηθεί την άμεση διαγραφή των στοιχείων αλλά και τη ολική διαγραφή σας ως εγγεγραμμένου χρήστη. Επίσης δικαιούται να ασκήσει οποτεδήποτε όλα τα δικαιώματά του εκ των άρθρων 11-13 του ν. 2472/1997.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα στοιχεία διατηρούνται από την εταιρεία μας για όσο χρόνο παραμένει εγγεγραμμένος χρήστης ή/και για όσο χρόνο εκτελούνται συναλλαγές με την επιχείρησή μας και διαγράφονται αμέσως μόλις διαγραφεί από χρήστης ή/και ολοκληρωθεί η συναλλαγή του.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή με πληρωμή  μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ο χρήστης οδηγείται στον ασφαλή ιστότοπο της εταιρείας πληρωμών από όπου πραγματοποιεί την πληρωμή με τη χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής του κάρτας είτε μέσω λογαριασμού που ενδεχομένως διατηρεί με την εν λόγω εταιρεία πληρωμώνΗ επιχείρησή μας δεν λαμβάνει με κανένα τρόπο γνώση των στοιχείων των καρτών τα οποία καταχωρίζονται από τον χρήστη απ’ ευθείας στη σχετική φόρμα της PayPal και διασφαλίζονται από την ίδια.

Πολιτική αλλαγών και επιστροφών

Το προσωπικό και οι συνεργάτες της επιχείρησής μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παραγγελλόμενα είδη να φτάσουν στο συναλλασσόμενο όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα μας με αναλυτικές περιγραφές  (μέγεθος , χρώμα, διαστάσεις, ποιότητα κλπ) και  εικόνες υψηλής ανάλυσης. Επίσης, τα είδη ελέγχονται πριν την αποστολή για τυχόν ελαττώματα.

Επιστροφή προϊόντων και αλλαγή

Εάν κάποιο είδος παραληφθεί από τον χρήστη και για κάποιο λόγο θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή ή τις προδιαγραφές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα, ο αγοραστής μπορεί να το επιστρέψει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) που θα αναφέρεται ο λόγος επιστροφής
 2. Επιστροφή του είδους είτε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών είτε με παράδοσή του, αυτοπροσώπως από τον αγοραστή, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής μας.

Τα μεταφορικά της επιστροφής όσο και της νέας αποστολής (σε περίπτωση αντικατάστασης) επιβαρύνουν τον αγοραστή.

Μη αποδεκτή επιστροφή

Η επιστροφή δεν γίνεται αποδεκτή εάν το επιστρεφόμενο είδος:

 • έχει χρησιμοποιηθεί
 • έχει πλυθεί
 • έχει καταστραφεί η συσκευασία του ή
 • έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί οι ετικέτες του

Ιδιαίτερα μαξιλάρια ύπνου, σεντόνια και άλλα παρεμφερή είδη, για λόγους προστασίας της υγείας των καταναλωτών, δεν αλλάζονται για κανένα λόγο.

Με την παραλαβή του επιστρεφόμενου είδους από εταιρεία ταχυμεταφορών, αποστέλλεται στον αγοραστή ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει αν η επιστροφή γίνεται αποδεκτή.

Αλλαγή είδους

Για τις αλλαγές ισχύουν όλα τα παραπάνω με την διάφορα ότι στην επικοινωνία μας θα πρέπει να αναγράφεται το προϊόν της αλλαγής. Το ποσό της αλλαγής θα πρέπει να έχει ίση ή προσθετική αξία με το προϊόν της αγοράς.

Επιστροφή Χρημάτων μη ελαττωματικού είδους

Στην περίπτωση που επιστραφεί το προϊόν και δεν προχωρήσετε σε νέα αγορά τότε είναι δυνατόν να σας επιστραφούν τα χρήματα της παραγγελίας σας ατελώς και σε διάστημα δέκα (10) εργασίμων ημερών με κατάθεση σε ένα λογαριασμό τραπέζης που θα μας υποδειχθεί. Η κατάθεση γίνεται στην καθαρή αξία του ποσού του προϊόντος, χωρίς τα μεταφορικά έξοδα.

Αλλαγές ελαττωματικών ειδών

Εάν κάποιο είδος, παρόλο που γίνεται έλεγχος από τους ανθρώπους του  ιστότοπου Zeta’s Home πριν την αποστολή, παρουσιάσει κάποιο ελάττωμα, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να το επιστρέψει ακολουθώντας την ακόλουθη διαδικασία:

 1. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) που θα αναφέρεται ή τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα αναφέρεται το ελάττωμα.
 2. Επιστροφή του είδους, μετά από συνεννόηση με την επιχείρησή μας, μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζεται, με έξοδά μας ή παράδοσή του, αυτοπροσώπως από τον αγοραστή, στις εγκαταστάσεις μας.
 3. Μετά την παραλαβή του είδους αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα (email) επιβεβαίωσής της στον αγοραστή όπου αναφέρονται και οι διαπιστώσεις από τον έλεγχό του είδους.

Τα μεταφορικά της επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος, εφόσον διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί η ελαττωματικότητά του,  επιβαρύνουν την επιχείρησή μας.

Στην περίπτωση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος είναι δυνατόν, εάν ο συναλλασσόμενος δεν προβεί σε νέα αγορά, να του επιστραφούν η αξία του είδους σε διάστημα δέκα (10) εργάσιμων ημερών με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης που θα υποδείξει ο ίδιος.

Αλλαγές και επιστροφές δεν γίνονται δεκτές μετά την παρέλευση του διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών.

Ακύρωση Παραγγελίας

Παραγγελία που έχει αποσταλεί, είναι δυνατόν να ακυρωθεί:

 1. Πριν ξεκινήσει η αποστολή του είδους με την αποστολή μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση ………………. ή τηλεφωνική ειδοποίηση στο τηλέφωνο επικοινωνίας που αναφέρεται στην ιστοσελίδα μας.
 2. Κατά την στιγμή της παράδοσης και παραλαβής του είδους από την εταιρεία ταχυμεταφορών, αν διαπιστωθεί ότι η συσκευασία εμφανίζει σημάδια παραβίασης ή είναι εμφανώς κατεστραμμένη ή υπάρχει εμφανής ελαττωματικότητα του είδους.
 3. Στην περίπτωση αυτή ο αγοραστής αρνείται την παραλαβή και αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα ή επικοινωνεί τηλεφωνικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας που αναφέρεται στην ιστοσελίδα μας, αναφέροντας τον λόγο της μη παραλαβής.

Η αξία του είδους επιστρέφεται στον αγοραστή σε διάστημα δέκα (10) εργάσιμων ημερών με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης που θα υποδείξει ο ίδιος.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας DODA – ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ και προστατεύεται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Για το λόγω αυτό απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μετάφραση, τροποποίηση, με οποιοδήποτε τρόπο τμηματικά ή στο σύνολο του χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της  DODA – ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ.

Η επιχείρησή μας δεσμεύεται για την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών  που δημοσιεύει σχετικά με τα είδη που αναρτώνται σ’ αυτήν και ότι ανταποκρίνονται απολύτως στα στοιχεία που έχουν παρασχεθεί από τους προμηθευτές ή τους κατασκευαστές από τους οποίους τα προμηθεύεται.

Πολιτική για τα Cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει καλλίτερες υπηρεσίες και στους χρήστες.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στην εφαρμογή την οποία χρησιμοποιεί ο χρήστης για να πλοηγείται στο διαδίκτυο. Η κάθε ιστοσελίδα χρησιμοποιεί συνήθως ένα ή περισσότερα cookies όπου και αποθηκεύει πληροφορίες που κρίνει απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε στην Ιστοσελίδα μας κατά τρόπο αποδοτικό την υπηρεσία που προσφέρουμε και να παρακολουθούμε την συμπεριφορά των επισκεπτών του ιστότοπου.

Ενεργοποίηση και διαγραφή Cookies

Οι περισσότερες εφαρμογές περιήγησης στο διαδίκτυο είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται αυτόματα τα cookies. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν επιθυμεί την αυτόματη ενεργοποίησή τους μπορεί μέσω των ρυθμίσεων του περιηγητή που χρησιμοποιεί να ελέγχει και να διαχειρίζεται τα cookies που δημιουργούνται. Κανένα από τα cookies στον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του.

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)

Σε όλα μας τα είδη περιλαμβάνεται Φ.Π.Α σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις